office@artofdiamonds.ro
Chestionar
Cosul de cumparaturi
Diamante Pietre pretioase Lingouri / Monede aur Monturi aur Inele logodna Bratari (tennis) Pandantive Lanturi, bratari din aur Bijuterii barbati Brose Inele Fancy Cercei Lanturi cu pandantive Verighete

Intrebari frecvente

Ce este diamantul?

Diamante taiate (briliant)DIAMANTUL este o varietate cristalină de carbon, de obicei transparentă şi cu luciu puternic, având cea mai mare duritate dintre toate mineralele. Este folosit ca piatră preţioasă sau la diverse unelte de şlefuit, de tăiat şi zgâriat.

Diamantele se formează la o adâncime foarte mare (până la 450 km), la o temperatură şi o presiune extreme. Ajung la suprafaţă odată cu magma care erupe; se găsesc în coşuri de kimberlit (rocă eruptivă de culoare închisă) care sunt exploatate prin tunele subterane, precum şi ca depozite aluviale în prundişuri.

Descriere: duritate 10 Mohs; greutate specifică 3,417 – 3,55; indice de refracţie 2,417 – 2,419.

Ce este caratul?

BalantaCaratul reprezintă unitatea de măsură a greutăţii pietrelor preţioase şi este egală cu 0,2 grame.

Caratul reprezintă unitatea de măsură pentru fineţea aurului sau a aliajelor din aur.

Aurul pur are 24k în timp ce aurul de 18k conţine 18 părţi de aur pur şi 6 părţi de alte metale.

Ce este safirul?

Safire

SAFIRUL este o varietate de corindon de culoare albastră, transparentă. Este folosit ca piatră preţioasă. Safirul se găseşte în roci vulcanice şi metamorfice, precum şi în sedimente aluviale.

Descriere: duritate 9 Mohs; greutate specifică 3,95 – 4,03; indice de refracţie 1,762 – 1,778.

Ce este rubinul?

Rubine

RUBINUL este o varietate de corindon foarte dur, de culoare roşie, care se găseşte în natură cristalizată sau se obţine sintetic. Este folosit ca piatră preţioasă. Rubinul se găseşte în roci vulcanice şi metamorfice, precum şi în sedimente aluviale.

Descriere: duritate 9 Mohs; greutate specifică 3,97 – 4,05; indice de refracţie 1,762 – 1,778.

Ce este smaraldul?

Safire

SMARALDUL este o varietate de beril, de culoare verde, foarte transparentă, cu un luciu sticlos. Este folosit ca piatră preţioasă. Smaraldul se găseşte în granituri şi pegmatite, precum şi în depozitele aluviale (în prundişuri).

Descriere: duritate 7,5 – 8 Mohs; greutate specifică 2,69 – 2,80; indice de refracţie 1,57 – 1,59.

Care este cea mai dura piatra pretioasa?

 

 

Scara lui MohsCea mai dura piatra pretioasa este diamantul (10). Scala lui Mohs este o scara de la 1 la 10 care indica duritatea unei pietre in functie de rezistenta ei la zgariere, slefuire, tocire sau prin utilizare repetata.

Se poate modifica masura/dimensiunea bijuteriilor?

ReparatiiÎn cazul în care doriti sa modificam un produs va rugam sa ne contactati.
Personalul specializat va examina bijuteria şi ne va spune daca se poate modifica. Dumneavoastra primiti raspunsul in cel mai scurt timp.
Mentionam ca in cazul bijuteriilor cu pietre preţioase care vor suferi modificări, termenul de livrare este de maxim 15 zile lucrătoare de la data confirmării plăţii (transfer bancar) sau confirmării telefonice (ramburs).
Pentru bijuteriile modificate preţul final rămâne acelaşi care este afişat pe site, cu excepţia anumitor modele de brăţări (de exemplu: modelul tenis) la care dimensiunea scade considerabil (mai mult de 1 cm). Preţul final (aproximativ) va fi comunicat prin e-mail cumpărătorului şi în cazul în care acesta este de acord atunci se încep procedurile de modificare ale bijuteriei.