În perioada 23 august - 16 septembrie nu se fac livrări. Acestea vor fi reluate după 17 septembrie 2019. Vă mulțumim că ați ales artofdiamonds.ro.
 
office@artofdiamonds.ro
Chestionar
Cosul de cumparaturi
Diamante (in stoc) Inele logodna Inele Fancy Bratari aur Cercei aur Alte bijuterii Bijuterii barbati Verighete

Ne bucuram de colaborarea cu un evaluator autorizat independent, dl. Bob Marian, care ne asigura in ceea ce priveste caracteristicile diamantelor, a pietrelor pretioase (safire, smaralde, rubine etc.) si a perlelor.
Specialistul nostru a absolvit cursurile “Evaluare autorizata a diamantelor”, “Identificarea pietrelor pretioase” (safire, smaralde, rubine etc.), “Diamante colorate, tratate si sintetice“, “Perle“ si “Gemologie“ la Institutul de gemologie Diamonds High Council (HRD Antwerp din Belgia), astfel devenind evaluator autorizat de diamante, pietre pretioase si perle precum si gemologist absolvent HRD.

Bob Marian - Identificare, expertizare, evaluare si certificare diamante     Bob Marian - Identificare, expertizare, evaluare si certificare  pietre pretioase    Bob Marian - Identificare, expertizare, evaluare si certificare perle      Bob Marian - Identificare, expertizare si evaluare diamante colorate      Bob Marian - Gemologist absolvent HRD   Bob Marian - Identificare, expertizare, evaluare si certificare diamante si alte pietre pretioase- Gemologist


Identificarea, expertizarea si evaluarea diamantelor si a altor pietre pretioase reprezinta un proces laborios si precis, care implica multe cunostinte teoretice si practice, multa pricepere si experienta precum si o serie de echipamente specifice pentru evaluare.

In urma expertizarii diamantelor si a celorlalte pietre pretioase, se emite un raport sub forma unui Certificat de expertiza in care sunt trecute, dupa caz,  greutatea exprimata in carate, culoarea, claritatea, fluorescenta, taietura (care cuprinde proportiile, simetria, slefuirea  si finisajul) precum si forma. Aceste certificate nu reprezinta o evaluare a pietrei exprimata printr-un pret ci o evaluare a calitatilor pietrei.

Un certificat dovedeste ca o piatra este veritabila si prezinta caracteristicile individuale ale acesteia precum si calitatile ei. Certificatul este util daca doriti sa asigurati pietrele pretioase si esential daca doriti sa le vindeti mai tarziu. Certificatul sporeste pretul unei pietre pretioase; cumparand o piatra pretioasa fara certificat va asumati un risc financiar considerabil.

Instruirea specialistului nostru, experienta acumulata in timp si echipamentele de care beneficiem in vederea expertizarii diamantelor, a pietrelor pretioase si a perlelor ne recomanda pentru servicii de identificare, expertizare si evaluare competente, impartiale si juste.